Stichting Sport Experience

Hooked wordt georganiseerd door non-profit stichting Sport Experience, een stichting die zich inzet om jong en oud op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met actie sporten. Dit doen wij door clinics en lessen op een laagdrempelige manier en gratis of tegen kostprijs aan te bieden. Omdat we zelf zo van die sporten houden en dat met iedereen willen delen. En omdat het gezond is om te sporten. En leuk.

Vanuit een passie voor sport en watersport specifiek en de liefde voor het IJsselmeergebied en het mooie gebied van Workum, zo in de achtertuin van Friesland, is het idee ontstaan om al dit moois met zoveel mogelijk mensen te delen.

Hooked Event blijkt een succes om jong en oud aan het sporten te krijgen. In de afgelopen jaren zijn tijdens Hooked duizenden jongeren en volwassenen in beweging gekomen en hebben ze sporten als kite- en windsurfen, bmx-en, slacklinen, yoga, suppen, beachvolley, skaten en meer beleefd. In 2019 komen we met alweer de 10e editie van Hooked Event.

Subsidies en sponsoren

Stichting Sport Experience is geheel non-profit en het bestuur werkt geheel vrijwillig, dus zonder vergoeding. De organisatie van Hooked Event kan alleen met de steun van Provincie, gemeente en sponsoren.

Sterk platform voor stakeholders

Met Hooked Event bieden wij ondernemers en stakeholders een platform om dichtbij de doelgroep te komen. Vanuit de stichting proberen we dan ook met zoveel mogelijk partijen samen te werken en staan we positief tegenover allerlei ideeën en initiatieven.

Tijdens Hooked Event komen veel gezinnen naar het strand van Workum, mede door het gratis kids programma. Maar ook veel sporters die betrokken zijn bij de sporten vormen een vaste kern van bezoekers, zowel nationaal als internationaal, met veel bezoekers uit ons buurland, Duitsland. Dit maakt dat Hooked een sterk platform is om de doelgroep actief te kunnen benaderen.

De mensen achter Hooked

Behalve de vele vrijwilligers tijdens het festival, waar we heel blij mee zijn, zijn er een paar mensen die zich gedurende het jaar geheel vrijwillig inzetten voor de stichting en de organisatie van Hooked.

Ron van der Staay

 Initiator en dus vanaf dag één bij Hooked is Ron van der Staay; kitesurfer, event manager en harde werker.
En gek op een feestje.

Bianca van Reenen

Nu voor het 4e jaar bij Hooked is Bianca van Reenen; marketing communicatie en chef k*klussen.
En dat doet ze graag.

Eelco Jan Boonstra

Eelco Jan, kitesurfer en vriend van het festival zet zich in voor partners, sponsoren en relaties.