SKIMBOARDEN

Interview SkimGuru & Skimboarder Brend Plantinga

Op Hooked kun je mee doen aan verschillende action sports, waaronder Skimboarden! Waarom is Skimboarden een must do op Hooked?

Wij vroegen dit aan Adam, eigenaar van SkimGuru (www.skimguru.nl) en skimboarder Brend Plantinga.

Skimboarden@Hooked

Kun je uitleggen wat Skimboarden is?
Brend: “Skimboarden is een mix tussen skateboarden en snowboarden. Met je board kun je op elke plek, waar een laagje water te vinden is, boarden. Op je board kun je veel verschillende tricks doen, over schansen springen en rails grinden”.

Klinkt goed! Waarom zou ik gaan skimboarden?
Adam: “Skimboarden is een van de sporten waarbij je weinig spullen nodig hebt. Je hebt een boardshort en een skimboard nodig, that’s it! Daarbij heb je geen speciale omstandigheden nodig. Bij een meertje of een plas water kun je al snel skimboarden. “

Is het voor iedereen toegankelijk?
Adam: “Skimboarden is zeker een sport voor iedereen! Je ziet dat het grotendeel van de fanatieke boarders, jonge mensen zijn. Skimboarden kan behoorlijk intensief zijn door het vele rennen en door tricks te doen. Het is méér dan alleen rechtdoor gaan op een board.

Je ziet dat Skimboarden steeds populairder wordt in Nederland, steeds meer mensen die het gaan proberen.”

Wat maakt Skimboarden zo cool?
Adam: “Skimboarding biedt veel mogelijkheden. Je hebt weinig nodig om het te doen; je leert het snel en er zijn ontzettend veel tricks te leren!”10374860_299691003572793_3195765215163088951_n

 Brend: “De sport biedt veel verschillende mogelijkheden en je raakt nooit verveeld. Er zijn veel nieuwe trucks of ramps & rails om uit te proberen!

Door de relaxte sfeer bij skimboarden leer je snel nieuwe mensen ken
nen van alle hoeken van de
wereld. En wat is er beter dan na een skimsessie een biertje open te trekken om vervolgens lekker op het strand te gaan chillen?”

Wat gaan jullie eigenlijk op Hooked doen?
Brend: “Wij zijn op Hooked om iedereen te laten zien wat skimboarden is en hierdoor willen we met zoveel mogelijk mensen skimmen!

We zullen bezoekers vooral leren skimmen en tips geven om beter te worden. Voor alle niveaus is er genoeg uitdaging om op een leuke manier uit te kunnen proberen wat skimboarden precies is!

Adam: “Vorig jaar was ik op Hooked en nu dat was een succes! Dit jaar organiseren we het skimboard deel op Hooked. Samen met een team van zo’n 10 riders, geven we clinics, doen we vette tricks en geven we tips aan mensen die het een keer willen proberen. Op Hooked willen we vooral onze sport laten zien en mensen enthousiast maken voor Skimboarden.”

Wat kan ik verwachten als ik op Hooked ga skimboarden?
Adam: “Als eerst; heb je skimboarden nog nooit gedaan? Leer dan op Hooked hoe je dat moet doen! Je kunt het tijdens een clinic op Hooked in korte tijd leren. Daarnaast kun je door zelf te oefenen al wat tricks leren. ProberSkimGuru@Hookeden dus!”

SkimGuru over Hooked:
De sfeer op Hooked is relaxt! Het is een leuke plek waar en echt perfect voor skimboarding. De mensen zijn erg vriendelijk en toegewijd.

Get Hooked in 3 woorden:
Brend: “Super dope evenement!”

Mannen, thanks voor jullie interview & we zien jullie op Hooked!

 

Wil je zelf een boardje aanschaffen? Via SkimGuru heb je al een goed board vanaf €89,-.

Recent Posts

Leave a Comment