Freestyle BMX’en op Hooked


Op Hooked kun je mee doen aan verschillende action sports, waaronder BMX’en! Maar waarom is BMX’en een must do op Hooked?
Wij vroegen het aan Jeremy Struik, freestyle BMX’er en aanwezig op Hooked.Bigairbag

BMX’en staat bekend als een sport waar veel actie bij komt kijken. Tijdens Hooked staat er een BigAirBag waarin de BMX’ers kunnen landen nadat ze hun trucs hebben uitgehaald.

Jeremy geeft aan dat de lifestyle van BMX’ers erg overeenkomt met de lifestyle die er bij kiters en surfers is. Daarom is het een perfecte combinatie om als freestyle BMX’ers op Hooked te zijn.

Wat gaan jullie op Hooked doen?
Wij willen tijdens Hooked graag de mensen de beleving aanbieden die BMX’ers ervaren als ze door de lucht vliegen. Bij Hooked is dat zonder gevaren, omdat er een airbag is waar we op landen. Zo kunnen rijders nieuwe tricks leren zonder daarbij de nodige blessures op te lopen.

Wat heb je allemaal nodig als je van plan bent te gaan BMX’en?
Jeremy geeft aan dat er verschillende disciplines zijn binnen het freestyle BMX’en.
Hieronder het rijtje met de verschillende disciplines:
BMX Hooked HookedBMX

  • Voor Dirtjumpen heb je een springbulten van grond nodig.
  • Voor Park heb je een skatepark nodig
  • Voor Street kan je van allerlei obstakels gebruiken maken in de stad
  • Voor Flatland heb je een stuk vlakke grond nodig

En dan natuurlijk de nodige bescherming zoals: een helm, knie-, scheen- en elleboogbescherming en handschoentjes.

Wat kan ik verwachten als ik naar Hooked ga voor het BMX’en?
De dikste tricks zien en BMX’ers kunnen het zelf ook proberen dankzij BigAirBag!

Get Hooked in 3 woorden:
Zon Strand & Good vibes!

Jeremy Struik: thanks en tot op Hooked!

 


 

Maak kennis met de kite- en windsurfscholen op Hooked!

Ga of wil jij een clinic volgen en ben je benieuwd bij welke kite- of windsurfschool je terecht kan komen? Wij gingen bij onze vaste scholen voor je langs. SkyHigh, Kitemobile en Antix Kiteboarding.

Sky High

SkyHigh Het is Daan (eigenaar van SkyHigh) zijn achtste zomerseizoen op het strand van Workum. SkyHigh bestaat als kitesurfschool al zo’n 13 jaar. Ieder jaar geven zij kite- en windsurflessen op Hooked. Voor alle weertypes kun je er terecht; je kunt ook wakeboarden, Stand Up Paddling (SUP) SUPyoga en windsurfen.

Daan, waarom moet iedereen tijdens Hooked bij jullie gaan windsurfen?
Het is echt een leuke beleving om het evenement vanaf het water te ervaren. Een introductieles op Hooked is een snelle, maar leuke kennismaking. In anderhalf uur kun je met windsurfen wel een beetje heen & weer varen!

Windsurfen bij SkyHigh; wat kan ik verwachten?
Professionele begeleiding en een enthousiaste kennismaking met het windsurfen. Bij SkyHigh proberen we je de hele beleving van het kite- en of windsurfen mee te brengen.

Wat heb ik nodig?
Zonnebrand, bikini/short en een goed humeur!

Wat is Hooked in drie woorden?
Gezellig, actie & een feestje!!

Wakeboarden_Skyhigh SkyHigh SUP Windsurfles Skyhigh

Kitemobile

Kite Mobile Kitesurfschool

Na SkyHigh komen we bij KiteMobile, waar Matthijs Katsma rustig in het zonnetje koffie laat serveren. Top leven lijkt het, veel tijd om na te denken en Matthijs filosofeert er dan ook op los. Wij proberen het hieronder kort maar krachtig te houden.

KiteMobile is zestien jaar geleden opgericht en was daarmee de eerste kiteschool in Noord-Nederland. Wij hebben gesproken met Matthijs, die sinds drie jaar mede-eigenaar van KiteMobile is. Momenteel geeft KiteMobile les op twee locaties: Schiermonnikoog en Workum. In de winter wordt er aan snowkiten gedaan. Met een kite en je ski’s of board over de sneeuw! Ook hier worden vette trips voor georganiseerd!

Matthijs, waarom kitesurfen op Hooked?
De mogelijkheden van een vlieger zijn onbegrensd. Je moet echt gaan kiten om de kracht en mogelijkheden van een vlieger te ervaren.

Wat kan ik van een kitesurfles bij Kitemobile verwachten?
Goede instructies en de nieuwste spullen.

Wat is Hooked in een paar woorden?
Hoop lifestyle, heel open karakter en sportief gebeuren!

Les bij Kitemobile Kitemobile Kitesurfles Kitemobile

Antix Sports

Antix SportsIets verderop, naast KiteMobile, staat een grote trailer van Antix Sports en spreken we met Koen. Koen is mede-eigenaar van Antix Sports. Antix biedt veel verschillende activiten voor jong en oud. Antix geeft op meerdere locaties les; vanaf Lauwersoog tot aan Lemmer en de Waddeneilanden. AntixSports heeft ook de Antix Academy. Hier worden jongeren tot 16 jaar getraind, ook om wedstrijden te kitesurfen.

Koen, waarom moeten we volgens jouw gaan kitesurfen op Hooked?
Om kennis te maken met de sport. Het is een relatief jonge sport en de sport staat op sommige gebieden nog echt in de kinderschoenen. De ontwikkelingen van de materialen gaat goed, maar m.b.t. wedstrijden is er nog een hoop te doen. Daarnaast is kitesurfen ook ervaren wat voor kracht de natuur heeft.

Wat is Hooked in een paar woorden?
Fresh / open minded / strakke organisatie. (thanks Koen) Daarnaast is Hooked wel het evenement om een ultieme ‘surfvibe’ te ervaren! Spread the word.. vrienden mee nemen naar zo’n surffestival! Ervaren hoe vet het is!

Antix Sports Antix Sports Antix Sports

Soal

Schermafbeelding 2015-05-28 om 13.58.00Ga je windsurfen op Hooked? Dan is de kans aanwezig dat je lessen verzorgd worden door Soal. Wij spraken met Nico Hoogland, eigenaar van Soal, surf & beach in Workum. Vorig jaar heeft hij de Soal helemaal vernieuwd, een aanwinst voor het strand van Workum!

Wat kan ik verwachten als ik ga windsurfen bij Soal?
Tijdens Hooked leer je heen & weer varen. Een bochtje maken lukt vaak ook wel.
En dit onder hele goed omstandigheden, want er komt veel wind!

Nico, waarom moet ik een clinic windsurfen gaan doen op Hooked?
Het is een chill gevoel om met je zeil over het water te varen en dat soms met 60 km/u (niet tijdens een beginner les..)
Windsurfen zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid! Windsurfen op Hooked is spotgoedkoop en zorgt voor een onvergetelijk weekend!

Wat is Hooked voor jou? 
Een super gezellig en druk weekend op het strand van Workum.
Het belooft ook behoorlijk spectaculair te worden!

980622_476665642410285_1570998205_o  Foto Soal 976940_477116449031871_2093092763_o

Wil meer informatie over de verschillende kitesurfscholen? Neem een kijkje op hun websites:

AntixSports: http://www.antixsports.com
KiteMobile: http://www.kitemobile.nl
SkyHigh: https://www.skyhigh-kitesurfschool.nl
Soal: http://www.soalsurfenbeach.nl


SKIMBOARDEN

Interview SkimGuru & Skimboarder Brend Plantinga
Op Hooked kun je mee doen aan verschillende action sports, waaronder Skimboarden! Waarom is Skimboarden een must do op Hooked?

Wij vroegen dit aan Adam, eigenaar van SkimGuru (www.skimguru.nl) en skimboarder Brend Plantinga.

Skimboarden@Hooked

Kun je uitleggen wat Skimboarden is?
Brend: “Skimboarden is een mix tussen skateboarden en snowboarden. Met je board kun je op elke plek, waar een laagje water te vinden is, boarden. Op je board kun je veel verschillende tricks doen, over schansen springen en rails grinden”.

Klinkt goed! Waarom zou ik gaan skimboarden?
Adam: “Skimboarden is een van de sporten waarbij je weinig spullen nodig hebt. Je hebt een boardshort en een skimboard nodig, that’s it! Daarbij heb je geen speciale omstandigheden nodig. Bij een meertje of een plas water kun je al snel skimboarden. “

Is het voor iedereen toegankelijk?
Adam: “Skimboarden is zeker een sport voor iedereen! Je ziet dat het grotendeel van de fanatieke boarders, jonge mensen zijn. Skimboarden kan behoorlijk intensief zijn door het vele rennen en door tricks te doen. Het is méér dan alleen rechtdoor gaan op een board.

Je ziet dat Skimboarden steeds populairder wordt in Nederland, steeds meer mensen die het gaan proberen.”

Wat maakt Skimboarden zo cool?
Adam: “Skimboarding biedt veel mogelijkheden. Je hebt weinig nodig om het te doen; je leert het snel en er zijn ontzettend veel tricks te leren!”10374860_299691003572793_3195765215163088951_n

 Brend: “De sport biedt veel verschillende mogelijkheden en je raakt nooit verveeld. Er zijn veel nieuwe trucks of ramps & rails om uit te proberen!

Door de relaxte sfeer bij skimboarden leer je snel nieuwe mensen ken
nen van alle hoeken van de
wereld. En wat is er beter dan na een skimsessie een biertje open te trekken om vervolgens lekker op het strand te gaan chillen?”

Wat gaan jullie eigenlijk op Hooked doen?
Brend: “Wij zijn op Hooked om iedereen te laten zien wat skimboarden is en hierdoor willen we met zoveel mogelijk mensen skimmen!

We zullen bezoekers vooral leren skimmen en tips geven om beter te worden. Voor alle niveaus is er genoeg uitdaging om op een leuke manier uit te kunnen proberen wat skimboarden precies is!

Adam: “Vorig jaar was ik op Hooked en nu dat was een succes! Dit jaar organiseren we het skimboard deel op Hooked. Samen met een team van zo’n 10 riders, geven we clinics, doen we vette tricks en geven we tips aan mensen die het een keer willen proberen. Op Hooked willen we vooral onze sport laten zien en mensen enthousiast maken voor Skimboarden.”

Wat kan ik verwachten als ik op Hooked ga skimboarden?
Adam: “Als eerst; heb je skimboarden nog nooit gedaan? Leer dan op Hooked hoe je dat moet doen! Je kunt het tijdens een clinic op Hooked in korte tijd leren. Daarnaast kun je door zelf te oefenen al wat tricks leren. ProberSkimGuru@Hookeden dus!”

SkimGuru over Hooked:
De sfeer op Hooked is relaxt! Het is een leuke plek waar en echt perfect voor skimboarding. De mensen zijn erg vriendelijk en toegewijd.

Get Hooked in 3 woorden:
Brend: “Super dope evenement!”

Mannen, thanks voor jullie interview & we zien jullie op Hooked!

 

Wil je zelf een boardje aanschaffen? Via SkimGuru heb je al een goed board vanaf €89,-.