Maak kennis met de kite- en windsurfscholen op Hooked!

Ga of wil jij een clinic volgen en ben je benieuwd bij welke kite- of windsurfschool je terecht kan komen? Wij gingen bij onze vaste scholen voor je langs. SkyHigh, Kitemobile en Antix Kiteboarding.

Sky High

SkyHigh Het is Daan (eigenaar van SkyHigh) zijn achtste zomerseizoen op het strand van Workum. SkyHigh bestaat als kitesurfschool al zo’n 13 jaar. Ieder jaar geven zij kite- en windsurflessen op Hooked. Voor alle weertypes kun je er terecht; je kunt ook wakeboarden, Stand Up Paddling (SUP) SUPyoga en windsurfen.

Daan, waarom moet iedereen tijdens Hooked bij jullie gaan windsurfen?
Het is echt een leuke beleving om het evenement vanaf het water te ervaren. Een introductieles op Hooked is een snelle, maar leuke kennismaking. In anderhalf uur kun je met windsurfen wel een beetje heen & weer varen!

Windsurfen bij SkyHigh; wat kan ik verwachten?
Professionele begeleiding en een enthousiaste kennismaking met het windsurfen. Bij SkyHigh proberen we je de hele beleving van het kite- en of windsurfen mee te brengen.

Wat heb ik nodig?
Zonnebrand, bikini/short en een goed humeur!

Wat is Hooked in drie woorden?
Gezellig, actie & een feestje!!

Wakeboarden_Skyhigh SkyHigh SUP Windsurfles Skyhigh

Kitemobile

Kite Mobile Kitesurfschool

Na SkyHigh komen we bij KiteMobile, waar Matthijs Katsma rustig in het zonnetje koffie laat serveren. Top leven lijkt het, veel tijd om na te denken en Matthijs filosofeert er dan ook op los. Wij proberen het hieronder kort maar krachtig te houden.

KiteMobile is zestien jaar geleden opgericht en was daarmee de eerste kiteschool in Noord-Nederland. Wij hebben gesproken met Matthijs, die sinds drie jaar mede-eigenaar van KiteMobile is. Momenteel geeft KiteMobile les op twee locaties: Schiermonnikoog en Workum. In de winter wordt er aan snowkiten gedaan. Met een kite en je ski’s of board over de sneeuw! Ook hier worden vette trips voor georganiseerd!

Matthijs, waarom kitesurfen op Hooked?
De mogelijkheden van een vlieger zijn onbegrensd. Je moet echt gaan kiten om de kracht en mogelijkheden van een vlieger te ervaren.

Wat kan ik van een kitesurfles bij Kitemobile verwachten?
Goede instructies en de nieuwste spullen.

Wat is Hooked in een paar woorden?
Hoop lifestyle, heel open karakter en sportief gebeuren!

Les bij Kitemobile Kitemobile Kitesurfles Kitemobile

Antix Sports

Antix SportsIets verderop, naast KiteMobile, staat een grote trailer van Antix Sports en spreken we met Koen. Koen is mede-eigenaar van Antix Sports. Antix biedt veel verschillende activiten voor jong en oud. Antix geeft op meerdere locaties les; vanaf Lauwersoog tot aan Lemmer en de Waddeneilanden. AntixSports heeft ook de Antix Academy. Hier worden jongeren tot 16 jaar getraind, ook om wedstrijden te kitesurfen.

Koen, waarom moeten we volgens jouw gaan kitesurfen op Hooked?
Om kennis te maken met de sport. Het is een relatief jonge sport en de sport staat op sommige gebieden nog echt in de kinderschoenen. De ontwikkelingen van de materialen gaat goed, maar m.b.t. wedstrijden is er nog een hoop te doen. Daarnaast is kitesurfen ook ervaren wat voor kracht de natuur heeft.

Wat is Hooked in een paar woorden?
Fresh / open minded / strakke organisatie. (thanks Koen) Daarnaast is Hooked wel het evenement om een ultieme ‘surfvibe’ te ervaren! Spread the word.. vrienden mee nemen naar zo’n surffestival! Ervaren hoe vet het is!

Antix Sports Antix Sports Antix Sports

Soal

Schermafbeelding 2015-05-28 om 13.58.00Ga je windsurfen op Hooked? Dan is de kans aanwezig dat je lessen verzorgd worden door Soal. Wij spraken met Nico Hoogland, eigenaar van Soal, surf & beach in Workum. Vorig jaar heeft hij de Soal helemaal vernieuwd, een aanwinst voor het strand van Workum!

Wat kan ik verwachten als ik ga windsurfen bij Soal?
Tijdens Hooked leer je heen & weer varen. Een bochtje maken lukt vaak ook wel.
En dit onder hele goed omstandigheden, want er komt veel wind!

Nico, waarom moet ik een clinic windsurfen gaan doen op Hooked?
Het is een chill gevoel om met je zeil over het water te varen en dat soms met 60 km/u (niet tijdens een beginner les..)
Windsurfen zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid! Windsurfen op Hooked is spotgoedkoop en zorgt voor een onvergetelijk weekend!

Wat is Hooked voor jou?
Een super gezellig en druk weekend op het strand van Workum.
Het belooft ook behoorlijk spectaculair te worden!

980622_476665642410285_1570998205_o  Foto Soal 976940_477116449031871_2093092763_o

Wil meer informatie over de verschillende kitesurfscholen? Neem een kijkje op hun websites:

AntixSports: http://www.antixsports.com
KiteMobile: http://www.kitemobile.nl
SkyHigh: https://www.skyhigh-kitesurfschool.nl
Soal: http://www.soalsurfenbeach.nl

Recent Posts

Leave a Comment