Hooked event

Zondag 15 Mei stond in het teken van het Hooked evenement op het strand van Workum.
Een evenement met een nieuwe insteek op het gebied van kitesurfen. Wat het Hooked evenement zo uniek maakt is de veelzijdigheid in sporten. De organisatie heeft sterk rekening gehouden met het feit dat er in Nederland niet iedere dag wind staat. Om een succesvol evenement te garanderen was er naast het kitesurf en divers aanbod van extreme sporten voor jong en oud.

Ondanks alle low-wind activiteiten hebben de windgoden de kitesurfers uitermate goed kunnen bevredigen. Vanaf 1 uur ging de knop om, en begon het een goede 18 knopen te waaien. Tijdens Hooked was er materiaal van Blade kiteboarding, Xenon Boards, Best, Bull en Gaastra te testen. `s middags is er een spectaculaire demo geweest door onder andere Tijn van Esch, Jelle Hak, Ron van der Staay, Klaas Einte Adema, Bram Bast en Nederlands kampioen Bas Koole.
Tijdens deze dag werden er voor de beginners clinics gegeven door de scholen Kite-Mobile en Antix sports voor een spotprijsje! Door deze actie hebben wij bijna 80 mensen verwelkomt bij “onze” kitesurf community! In de middag stond een giant slalom op de planning. Door de grootse drukte op de kant én op het water heeft de organisatie besloten om deze wedstrijd te cancelen. Deze hebben jullie volgend jaar nog van ons tegoed!

Eén van de low-wind activiteiten was het BMX-en. Ruben Versluis heeft in samenwerking met stichting Bike-Wise voor 10 BMX fietsen en verschillende obstakels gezorgd. Hier kon volop gestunt worden onder de supervisie van Ruben. Voor de beoefende BMXers was er een drop-in gebouwd van 4 m hoog, waar de riders hoge snelheid konden behalen. Onder aan de drop-in was er een ramp met daarachter een Bigairbag geplaatst. Hierop konden riders nieuwe tricks uitproberen voordat ze het op het “harde” proberen. Er werden demo`s verzorgd door dirt bikers die zowel nationaal als internationaal wedstrijden rijden.

Bij de nieuwe surfschool/surfshop Core n More kon je mee doen aan Longboard clinics. Dit op de handgemaakte “Antiloper” boards shaped bij Cornelis Terpstra.
Gearfreak Hindelopen gaf windsurf lessen en samen met Gaastra Windsurfing en Tabou boards verzorgden zij het windsurf testmateriaal.

Moe van al die adrenaline? Tijdens je evenement kon je je danspasjes oefenen op de swingende muziek van 2 dj`s waarvan de geluidinstalatie van Thrill-seeker goed van pas kwam. Samen met een biertje was er de mogelijkheid om Billabong kleding te kopen. Met een beetje geluk kreeg je een oxbow t-shirt of Coolshoe slippers te pakken die vanaf de 4 meter hoge drop-in naar beneden werden gegooid.

Voor de organisatie was het een onverwacht groot succes. Mede door de heerlijk sfeer en de boven verwachting grote opkomst van zo’n 600 toeschouwers zijn wij HOOKED als nooit tevoren. Wij barsten van de ideeën en gaan er de volgende keer een nog groter spektakel van te maken!

Ben jij HOOKED?

Good winds,

Het organisatie duo: Matthijs Kalsbeek & Ron van der Staay

Recent Posts

Leave a Comment