Hooked 2012 Review

Hooked 2012 een succes!

Het parelmoerstrand van Friesland, met wind en zon

Afgelopen weekend bewees HOOKED weer het kickoff-event van het kitesurfseizoen te zijn. Met zaterdag een stevige bak wind en actie, gevolgd door een Sunday chilldag. Rondvliegende BMX-ers, harde actie op het water, pompende beats, party met wereldtoppers. HOOKED 2012 had het allemaal!

Hooked is het evenement voor iedereen die van funsporten houdt, met de focus op activiteiten, die ook zonder wind door kunnen gaan. Daarnaast trekt Hooked alle sporten bij elkaar het strand op; windsurfen, kitesurfen, longboardskateboarden, maar ook bmx-en, suppen en slacklines, voor de bezoekers met evenwicht. Voor de bmx-discipline werd net als vorig jaar een enorme schans gebouwd, waar professionele riders hun tricks vanaf deden om vervolgens in een grote luchtzak te landen. Op het vlakke water en de noordwestelijke wind van Workum, zag je 500 kiters, windsurfers, bmx-ers en dirtbikers in actie, waaronder wereldkampioen Youri Zoon en zijn Brunotti-teammaatje en craziest kiteboarder alive Nick Jacobsen in actie. In aanloop naar de PKRA, die vandaag op Scheveningen begint, waren ook Karolina Winkowska, Asia Litwin, Marc Jacobs en Ewan Jaspan op bezoek. Davy Scheffers was er voor de freestylende windsurfers, samen met Nederlandse topper Arrianne Aukes.

Nieuw dit jaar was de kitesurfcompetitie, waarbij iedereen tegelijk het water op ging en elkaar jureerde. Bas Koole pakte de eerste plek op zijn thuisbasis en de Belgische Christophe Tack werd tweede. Bas kreeg een dik longboard van lokale surfshop Core N

More en Chrisfrietje een epic editie van scullcandy. Hanglos-admin Ian Sleuyter bewees dat hij niet alleen goed kan jureren…hij drinkt ook bier.

De party in Ronmi Loods was dan ook een klapper! Nick Jacobsen ging langs het dak door de zaal heen en na de prijsuitreiking werd er even stevig gepit. Ewan Jaspan genoot van het vrouwelijk schoon, terwijl de rest onherkenbaar rondstuiterde met opgeplakte, of met watervaste stift aangebrachte snor. Het feestje dreunde de nacht door, de beats waaien de Friese omgeving van het beruchte surfoord Workum door, terwijl het bier vloeit. Het laatste was zondag te zien, fatboys waren niet aan te slepen. Uitkateren in de zon en voor de dappere feestgangers nog een korte supsessie. HOOKED 2012, de kickoff die voor de meesten nog drie dagen lang bleef doordreunen.

Organisatie, Ron van der Staay, Matthijs Kalsbeek, bedankt. Het was een absolute topper! De foto’s en film liegen er niet om, check ze! Brunotti, en natuurlijk mainman Frans van der Vegt (dit weekend stemloos): jullie waren HOOKED! See ya next year!

Recent Posts

Leave a Comment